kopie van kim 1
Winterse zuurkoolsoep

Winterse zuurkoolsoep

Verwarmende zuurkoolsoep.

Met de hele koude dagen op komst is een soepje natuurlijk altijd een goed idee.
Het is (vaak) niet moeilijk om te maken, en meestal heb je al wel ingrediënten in huis voor een simpel soepje. Wat bouillon, een uitje en een knoflookje bijvoorbeeld.

Deze soep echter, is een volledige maaltijdsoep. Hij bevat alle winterse ingrediënten voor een warme maaltijd. Spek, ui, zuurkool, bonen en aardappelen.
Dit soeprecept is van oorsprong Sloveens, en heet daar Jota.

Deze versie is een aangepaste versie naar hoe ik hem het lekkerst vind. Eet smakelijk!

Zuurkoolsoep

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 speklappen, met speklapjeskruiden bestrooid
  • 1 ui, in halve plakken
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 liter vlees bouillon
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • ca 500 gram kerriezuurkool
  • 1 laurierblad
  • 1 blik bonen. ( ik neem altijd kidneybonen) ca. 420 gram
  • zout en peper naar smaak
  • harde broodjes om erbij te eten

Hoe maak je het?

  • Doe een eetlepel boter in de pan en bak de speklapjes 3 minuten aan allebei de kanten
  • Voeg de ui en knoflook erbij en bak totdat de ui begint te geuren en te verkleuren
  • Doe de bouillon erbij, en de tomatenpuree, aardappelen, zuurkool en laurierblad. Breng aan de kook en laat zonder deksel koken tot de aardappels gaar zijn.
  • Haal het spek eruit en snijd in reepjes. Voeg ze dan weer toe aan de soep, samen met de bonen en verwarm, nog even door. Voeg peper en zout toe als je wilt.
  • Serveer met de harde broodjes.

Eet smakelijk!

reacties op “Winterse zuurkoolsoep

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN