kopie van kim 1

Waarom heten we eigenlijk Pippin?

Waarom heten we eigenlijk Pippin?

Waarom heten we eigenlijk Pippin?

Hoe komen we eigenlijk aan de naam Pippin?
 

PippinFoods en PippinHikes, zo heten onze twee bedrijven. Maar waarom ? En wie is die Pippin nou

eigenlijk? In deze blog ga je lezen waarom wij voor die naam hebben gekozen.

Tolkien

Al jaren zijn wij enorme fan van `Lord of the Rings` (in de ban van de ring). Dit verhaal van J.R.R. Tolkien gaat over een ring van macht, die vernietigd moet worden in het vuur waarin hij is gesmeed, om zo de ondergang van de wereld te voorkomen. Dit is wel heel erg beknopt, ik raad je aan om gewoon de boeken te lezen voor het hele verhaal. Of de films te bekijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

Tolkien heeft in de boeken een hele wereld verzonnen, met een eigen geschiedenis en landen en werelddelen en bevolking. Er zijn elfen, dwergen, mensen, orks en hobbits. En Pippin is dus een hobbit:

"In een hol onder de grond woonde een hobbit. Geen smerig nat hol, vol endjes wormen en een modderige geur, maar ook geen droog, kaal, zanderig hol met niets om op te zitten of te eten: het was een hobbit-hol en dat betekent gerief."

Zo begint de trilogie In de ban van de ring.


 

Het zijn kleine lieden; kleiner nog dan Dwergen: minder dik en gedrongen, hoewel zij eigenlijk nog niet eens zo veel kleiner zijn. Hun hoogte verschilt en varieert tussen de zestig centimeter en de een meter twintig, in onze maten omgerekend. Zij kleedden zich in felle kleuren, het liefst geel en groen, maar zij droegen zelden schoenen, omdat hun voeten leerachtige zolen hadden en begroeid waren met dik krullend haar en dat veel leek op hun hoofdhaar dat gewoon bruin van kleur was. Hun uiterlijk was eerder vriendelijk dan mooi: breed, met heldere ogen en rode wangen en monden die altijd naar lachen en eten stonden. En lachen en eten deden zij dan ook, vaak en van harte, en zij waren te allen tijden dol op eenvoudige grappen en op zes maaltijden per dag Zij waren gastvrij en verzot op feestjes en geschenken, die zij altijd gul gaven en blij aanvaardden.
 

Dit spreekt ons dus heel erg aan, vriendelijk, gul, grappen,  eten en drinken yup, that`s us.

En de volledige naam van Pippin is Peregrijn, wat pelgrim betekent. En een pelgrim is een reiziger. Heel erg toepasselijk dus voor wat wij doen, daar we altijd wel onderweg zijn.

Maar vooral vonden we de naam ontzettend gezellig en vrolijk klinken. Er gaat iets vertrouwds en warms vanuit vonden wij.
 

Daarom dus PippinFoods.

reacties op “Waarom heten we eigenlijk Pippin?

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN