kopie van kim 1

Rode wijn, fles

Rode wijn, fles
Rode wijn, fles
10.00
InStock
Aantal
Rode wijn per fles
 

Onze keus is de Spaanse "La sastreria" (De Kleermaker) wijn van100% Garnacha druiven

Cariñena is een van de oudste wijnbouwgebieden in Spanje. Tijdens de Middeleeuwen speelde wijnbouw al een belangrijke rol, zo een 50% van het gebied bestond uit wijngaarden. Veel van de huidige wijngaarden hier zijn ouder dan 50 jaar en hebben de nodige expertise in huis. De regio heeft wereldwijd dan ook een uitstekende reputatie voor zijn wijnen. Dit heeft naast de geschiedenis ook te maken met de goede ligging van het gebied. Zo bestaat het gebied veel uit losse en rotsachtige bodems die het water goed vasthouden. Het heeft daarbij een goede geografische ligging met hoogtes tussen de 500-800 meter. Verder heerst in deze regio ook het ideale klimaat voor Garnacha druiven. Het heeft een landklimaat met een mediterrane invloeden en vermengd met extreme temperaturen: hete zomers en koude winters, groot verschil tussen dag en nacht temperatuur, kans op grote droogte.


ROOD

Karakter:
Intense kleuren van zwarte kersen met violette tonen komen samen in deze wijn met een aantrekkelijk voorkomen. Complexe neus met aromatisch rijp rood en donker fruit. Op het smaakpalet vertoont de wijn een krachtspektakel van fruit, perfect in balans en vol in de mond. Longe afdronk.

Vinificatie:
Pre-fermentatie koude maceratie van 4 dagen op 9°C. Fermentatie geschiedt op een temperatuur van 28°C. De wijn is drie maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Food pairing:
Geroosterd vlees en rijkgevulde salades.

Boven de € 50,- gratis bezorgd in regio, Zuidplas, Waddinxveen, Boskoop, Zoetermeer

.

 


Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Witte wijn, fles€ 10.00
Rose wijn, fles€ 10.00
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN