kopie van kim 1

Kims keukentje

Kims keukentje

Kims keukentje

Onze mobiele keuken.
 

Met onze mobiele keuken, die je zo achter de auto hangt, crossen we heel Nederland (en verder) door. Hoe zijn we eigenlijk erop gekomen, om een mobiele keuken aan te schaffen?
 

De mobiele keuken die we nu hebben, hebben we op 1 juni 2018 aangeschaft en is nu dus bijna 3 jaar.  Daarvoor deden we alles vanuit onze bus, met de zelfgebouwde bar ervoor, en mooie ombouw die we gemaakt hadden. Dat ging op zich prima, maar was toch niet helemaal de uitstraling die we zochten.  Dus.. op zoek naar een foodtruck.
 

De wensen die ik had waren: ze moet niet te zwaar zijn, zodat ik er gewoon mee mag rijden, er moet een fornuis in zitten, een koeling en een diepvries. En een relatief groot werkblad, en wat kastjes en opbergruimte. Niet te doen natuurlijk, want de meest foodtrucks zijn gericht op 1 product. Hamburgers, frietjes of kibbeling of zo. En dat was nu precies niet wat ik wilde.

Ik wilde een mobiele keuken, waarin ik voor grote groepen, volledige maaltijden kon maken. Liefst drie-gangen maaltijden, of meer.
 

Jan
 

En daar komt mijn Janneman aan te pas. Jan is echt superhandig en kan alles maken. In het huis waar we wonen heeft hij ook alles zelf gemaakt.

Ik heb dus mijn  `eisen` op een rijtje gezet en zo zijn we gaan zoeken naar een mobiele keuken/aanhanger, en hoe die eruit zag maakte niet zoveel uit, we gaan hem toch helemaal strippen en verbouwen.

In Barneveld (of all places) een handelaar gevonden die in nieuwe en gebruikte verkoopwagens doet, en laat deze nu net een mooie oude loempiawagen hebben staan. Met apparatuur, wat niet meer te gebruiken is, en een interieur uit de jaren 80. En Heel Erg Vies. Perfect dus voor ons!!Al gauw waren we het eens over de prijs, en we konden haar gelijk aankoppelen en meenemen.

Werk aan de winkel! Want halverwege juli moest ze af zijn, dan gingen we ermee met soep naar de Nijmeegse vierdaagse, en met maaltijden naar de Mystical Fantasy Fair.

Een paar weekjes verder was ze helmaal naar onze zin ingericht en konden we ermee op pad. Wat een waanzinnige keuken! In juli gelijk de vuurdoop, met aardig wat pannetjes vierdaagse soep, en aardig wat drie-gangen maaltijden op de fair, en alles lukte! Echt superblij ermee!!
 

Op pad
 

En nu zijn we inmiddels bijna 3 jaar verder, en hebben we aardig wat mooie gerechten kunnen serveren eruit. Op verschillende mooie particuliere feestjes hebben we gestaan, bruiloften, openingen van bedrijven en parken, markten en braderiën, en festivals.

We hebben gestaan met tapas, tosti`s, broodjes sate, stoofpotten, stamppotten, kerstmenu`s, mooie wijnen, ijsjes, ècht vanalles!

Ook gaat ze regelmatig mee op pad als we met PippinHikes gaan kamperen. Overijssel, Zeeland, en in de toekomst Slovenië en meer. Onze gasten hoeven dan dus alleen maar vakantie te vieren, en niet de hele week pasta (want makkelijk op de camping) te eten. Iedere dag  staan er gevarieerde gerechten op het menu.
 

Omdat ze vrij klein is, kan ze al vlug staan bij iemand in de tuin, of op een erf bij een bedrijf.

Hoe tof is dat! En wist je dat we ook de mogelijkheid hebben om een terrasje te bouwen met circa 50 zitplaatsen?  Geheel in Pippinstijl, met vintage vloerkleden, houten kratjes die dienstdoen als tafel, schemerlampjes en plantjes en andere leuke meuk op tafel, en krukjes en bankjes om op te zitten.
 

Heb jij al plannen gemaakt voor een feestje? Neem gerust eens contact op. Wij zorgen voor het complete festival gevoel, lekker eten en drinken, en nemen je alle zware werk uit handen.

reacties op “Kims keukentje

Kims keukentje

Door Jan Noordermeer op vrijdag 21 mei 2021 om 11:26

Leuke blog Kim!

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN